Szállás a Szlovák Paradicsomban

ÜDÜLŐHÁZBAN FRANMARK

A létesítmény 7 szobából áll, melyeknek összkapacitása 20 fő. Az üdülő a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park (Národný park Slovenský raj) területén található, a  Košiarny Briežok nevű üdülőközpontban, a Čingov turistaközponttól 2 km-es távolságban, gyönyörű, csendes környezetben. A házhoz tartozó tóban lehet pisztrángozni ( illetékér a tulaj beleegyezésével ). A kifogott pisztángokat el lehet készítteni a házhoz tartozó grillen. Az üdülő az erdő mellett van, alatta egy kis patak folydogál, amelynek csobogása kitűnő kísérője a romantikus estéknek és grillpartiknak. Gyrekek és felnóttek egyaránt élvezhetik a kotélpályát, röplabda pályat, lábtengó pályát vagy egy jót focizhatnak. A legkissebeket homokozó és csúzda várja. A sekély patak környéke ideális hely gyermekek hancúrozásához.

PANZIÓ FRANMARK

A Franmark Panzió Smižany község szélén található, amely kiváló kiinduló helye a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park-ba (Národný park Slovenský raj) tett kirándulásoknak. A panzió kiinduló pontként szolgál a  Szlovák Paradicsom NP szakadékaihoz és vízeséseihez (a Hernád folyó áttörése – prielom Hornádu, a Kláštorská szakadék – Kláštorská roklina, Sólyomvölgy – Sokolia dolina), a Kláštoriskohoz és a Tomášovský kilátóhoz (Tomášovský výhľad) tett gyalogtúrákhoz. Télen kiváló feltételek vannak a síelésre a Poráč, Spišská Nová Ves-Rittenberg, Ski centrum Levoča és a Plejsy síközpontokban. A panzió kiváló kiinduló hely a Szepességi régió történelmi műemlékei (Lőcse- Levoča, Szepesi vár-Spišský hrad, Szepeskáptalan – Spišská Kapitula) és a Dobšina-i jégbarlang megtekintéséhez, a Magas-Tátrába, a Pieniny hegységbe tett kirándulásokhoz és a Vrbov-i termálfürdő meglátogatásához.

Franmark

Két szálláslehetőség

Košiarny briežok

ÜDÜLŐHÁZBAN Franmark

A létesítmény kiválóan alkalmas a hegyi kerékpártúrák kedvelői számára és a Szlovák Paradicsom NP szakadékaihoz és vízeséseihez (a Hernád folyó áttörése – prielom Hornádu, a Kláštorská szakadék – Kláštorská roklina, Sólyomvölgy – Sokolia dolina), a Kláštoriskohoz és a Tomášovský kilátóhoz (Tomášovský výhľad) vezető, nagyobb nehézségi fokú gyalogtúrák résztvevői számára.

Smižany

PANZIÓ Franmark

A panzióban minden vendég rendelkezésére áll a közös konyha, teljes felszereléssel és a társalgóhelyiség a kandallóval. A kertben fedett grillező van, amely még kellemesebbé teszi a Franmark Panzióban való tartózkodást a vendégek számára. Étkezés a környező éttermekben lehetséges.

Irodalom

Amit ügyfeleink mondanak rólunk

Velmi krásné, čisté ubytování v klidném prostředí lesa. Majitelé velmi vstřícní a příjemní. Plně vybavená kuchyň dokonce i s myčkou. Každý pokoj vybaven neproleženými postelemi, skříněmi, TV a vlastní novou koupelnou s WC. Čistý, suchý teplý sklep, ve kterém jsme sušili oblečení. Okolo chaty potůček, jezírka plné pstruhů, které jsme chytali na zapůjčenou udici. Pstruzi brali do tří sekund. Potom jsme je grilovali, to byla romantika. Děti se zde také vyřádily, převážně na lanovce, hřišti a potůčku. Slovenský ráj má tolik krásných míst a my jsme je nestačily všechny navštívit. Celkově shrnuto – super.

Jaroslav Horký
Jaroslav Horký27. augusta 2017

Včera sme sa vrátili a teda išla by som naspäť hneď. Majiteľka veľmi príjemná. Ubytovanie nemalo chybu. Sociálne hneď v izbe, čiže každá rodina mala svoje, čo je veľmi veľká výhoda. Izby útulné. Na každej izbe telka. Okolie chaty parádne. Prídu si na svoje deti aj dospelí. Dajú sa tam chytať ryby a ugrilovat si. Kúsok odtiaľ bufet, kde sa dalo najesť. Aj donáška pizze bola. Trošku bol problém so signálom, ale stačilo vyjsť pred chatu. Wifi na chate fungovala bez problémov.

Petra
Petra9. júla 2017